English

The Union of Agricultural Cooperatives of Naxos was founded in 1926 by a small group of producers of the island, in order to support their agricultural activities and cheese-making of small amounts of milk. Since then, however, the company has grown rapidly, expanding its operations, increasing production and product range, modernizing its facilities, but always maintaining its commitment to quality and traditional values, working seamlessly with the purpose to serve cooperative members. EAS Naxos has 26 cooperative members, with a total of 3.274 natural members. The number of employees comes up to 81 people, while 35 others are employed at times as seasonal staff.

EAS Naxos is a driving force and a growth engine to the rural people of Naxos, and furthermore to the economy of the entire island.

The activities of eas naxos are:

  • Cheese Making
  • Potato growth
  • Providing services to Members
  • Trading
  • Representation

Ελληνικά

ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από έναν πολύ μικρό αριθμό πρωτοβάθμιων Αγροτικών Συνεταιρισμών για την εξυπηρέτηση των μελών τους και την τυροκόμηση μικρών ποσοτήτων γάλακτος.

Η Γραβιέρα Νάξου

Σταδιακά, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην επικράτεια του νησιού αυξήθηκαν στους 32, με φυσικά μέλη 3.654 αγροτοκτηνοτρόφους. Επίσης, με την πάροδο των ετών αυξήθηκαν και οι δραστηριότητες της Ε.Α.Σ. Νάξου και, το 1955, κάποιοι από τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού, θέλοντας να φτιάξουν δικό τους τυρί, λόγω του ότι η αγελαδοτροφία αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς και η παραγόμενη ποσότητα γάλακτος αυξανόταν, άρχισαν να συγκεντρώνουν το γάλα τους, η δε Ε.Α.Σ. τούς παρείχε την τεχνογνωσία. Έτσι, προέκυψε η περίφημη σήμερα ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ, το ένα από τα δύο πιο σημαντικά προϊόντα του νησιού μας. Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν κέρδισε το καταναλωτικό κοινό και η παραγωγή μεγάλωνε, η Ε.Α.Σ. Νάξου αποφάσισε (1996) να προχωρήσει στην Πιστοποίηση της Γραβιέρας Νάξου ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η ετήσια παραγωγή της Ε.Α.Σ. Νάξου

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που είναι μέλη της Ε.Α.Σ. Νάξου εκτρέφουν περίπου 3.000 γαλακτοφόρες αγελάδες, περίπου 5.000 βοοειδή για πάχυνση και 80-100.000 αιγοπρόβατα. Επίσης, η ετήσια παραγωγή (εαρινή και φθινοπωρινή) της πατάτας «αγγίζει» τα 3.200.000 κιλά. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι είναι μέλη της Ε.Α.Σ. Νάξου διακινούν μέσω αυτής τα προϊόντα τους, ενώ προμηθεύονται από εκείνην όλες τις πρώτες ύλες που χρειάζονται

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ετήσια παραγωγή: φρέσκο παστεριωμένο γάλα, σοκολατούχο γάλα, γιαούρτι, φρέσκο βούτυρο. Παραγωγή: περίπου 300 τόνοι.

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ετήσια Παραγωγή: (α) Γραβιέρα Νάξου (Π.Ο.Π.) 1.000 τόνοι, (β) Κεφαλοτύρι Νάξου, Ορεινό Νάξου, Γίδινο Νάξου, Τυρί με βότανα και άλλα τυροκομικά προϊόντα: περίπου 200 τόνοι.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΥ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΤΑΤΑΣ

Ετήσια παραγωγή πατάτας: 3.200 τόνοι., Ετήσια παραγωγή πατατόσπορου: 3.200 τόνοι.

Προϊόντα Χονδρική:

  • Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ
  • Γραβιέρα Ε.Α.Σ. Νάξου
  • Καπνιστή Γραβιέρα
  • Κεφαλοτύρι Νάξου
  • Γίδινο Νάξου
  • Ναξιώτικο Λευκό Τυρί
  • Γλυκιά Μυζήθρα
  • Τυρί με Βότανα και Μπαχαρικά
  • Μυζήθρα Ξινή
  • Ξινότυρο
  • Ορεινό Νάξου
  • Φρέσκο Παστεριώμενο Γάλα
  • Γιαούρτι Νάξου
  • Νωπό Βούτυρο
  • Πατάτα φαγητού
  • Πατατόσπορος

Πραγματοποιούμε χονδρική πώληση πανελλαδικά.

Χάρτης

Video

Υπηρεσίες/Λέξεις κλειδιά

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

 - 

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

 - 

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΓΙΔΙΝΟ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΜΥΖΗΘΡΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΤΥΡΙ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΤΥΡΙ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΟΡΕΙΝΟ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΓΑΛΑ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΠΑΤΑΤΟΣΠΟΡΟΣ ΝΑΞΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ

 - 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑΞΟΣ

 - 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΣ

 - 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑΞΟΣ

Επικοινωνία με την Επιχείρηση

Τρόπος Επικοινωνίας
Υποβολή

Ώρες Λειτουργίας

  • Δευτέρα
    ----
  • Τρίτη
    ----
  • Τετάρτη
    ----
  • Πέμπτη
    ----
  • Παρασκευή
    ----
  • Σάββατο
    ----
  • Κυριακή
    ----